Guma guar
Guma guar
- Składniki: 100% guma guar
- Regularne spożywanie gumy guar może przyczynić się do zmniejszenia szybkość wzrostu poziomu glukozy we krwi jak i poziom insuliny.
- Kraj pochodzenia: Indie
towar niedostępny
dodaj do przechowalniGuma guar
Otrzymywana jest z nasion rośliny Cyamopsis tetragonoloba L. występującej na terenach Indii i Pakistanu. Ma postać proszku barwy biało-szarej do żółtawo-białej, prawie bez zapachu. Rozpuszcza się w zimnej wodzie.
Regularne spożywanie gumy guar może przyczynić się do zmniejszenia szybkość wzrostu poziomu glukozy we krwi jak i poziom insuliny.
Guma guar pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 10g dwa razy dziennie na dwie minuty bezpośrednio przed posiłkiem.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia: Indie
Termin ważności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Każdy produkt posiada etykietę informującą o dacie przydatności do spożycia, kraju pochodzenia oraz jego składnikach.
Informacje o alergenach:
Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, orzechy i nasiona sezamu.
Zastosowanie:
Charakterystyka:
- Forma: ciało stałe (proszek)
- Funkcja technologiczna gumy guar: zagęstnik, substancja żelująca, stabilizator i nośnik
Zastosowanie:
- W diecie bezglutenowej używana jest ze względu na swoje właściwości zagęszczające.
- Nadaje wyrobom jednolitą strukturę, dlatego chętnie dodawana jest do bezglutenowych wypieków.
- Wykorzystywana jest w produkcji zup w proszku, majonezów i sosów sałatkowych, mrożonych owoców, napojów, soków warzywnych oraz żywności niskokalorycznej.
- Guma guar jako środek zagęszczający i wiążący wodę, używana jest w wyrobach garmażeryjnych, konserwach i serach topionych.
Wartości odżywcze w 100g:
- Wartość energetyczna: 720-875 kJ/ 172-209 kcal
- Tłuszcz, w tym: 0,2-1,0 g
- - kwasy tł. nasycone: 0,2-1,0 g
- Węglowodany, w tym: 80-88 g
- - cukry: 1 g
- Błonnik: 79-87 g
- Białko: 3-6 g
- Sól: 0,03 g
Jakość/Lepkość: min. 5000 CPS (bardzo wysoka)
Informacja dla alergików: może zawierać gorczycę, orzechy, gluten.Opakowanie produktu:
Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną, co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać, a samo opakowanie jest trwałe - istotne podczas transportu.
- bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna,
- solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku,
- wysoka barierowość, chroniąca produkty przed wpływem czynników zewnętrznych
- czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Nasze opakowania posiadają certyfikat PZH i są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.