Izomalt
Izomalt
- Składniki: 100% izomalt spożywczy E953
- Niskokaloryczny, łatwo się krystalizuje, a w cukiernictwie stosowany do wytwarzania lukrów glazury.
- Kraj pochodzenia: Niemcy
towar niedostępny
dodaj do przechowalniIzomalt
Izomalt to substancja słodząca, substytut cukru. Od niedawna izomalt podbija serca cukierników i osób pasjonujących się wypiekami. Za witrynami sklepów można zauważyć piękne, kolorowe ozdoby, przypominające szklane wyroby - tak właśnie wyglądają przepiękne dekoracje z izomaltu. Pełni on funkcję przeciwzbrylającą i wypełniającą. Niskokaloryczny, łatwo się krystalizuje, a w cukiernictwie stosowany do wytwarzania lukrów glazury.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Termin ważności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Każdy produkt posiada etykietę informującą o dacie przydatności do spożycia, kraju pochodzenia oraz jego składnikach.
Informacje o alergenach:
Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, orzechy i nasiona sezamu.
Zastosowanie:
Charakterystyka:
- Forma: ciało stałe (drobne granulki)
- Funkcja technologiczna izomaltu: to syntetyczna substancja słodząca, niskokaloryczna i o niskiej higroskopijności, łatwo krystalizująca się
Zastosowanie:
- Wykorzystywany do popularnych ozdób cukierniczych typu "splash"
- Substancja posiada dobrą klarowność, zapobiega lepieniu się cukierków i daje możliwość dłuższego przechowywania wyrobów.
- Izomalt topi się w temperaturze 180°C. Aby uzyskać kolorową barwę "szkiełka" należy dodać wybrany barwnik.
- Produkt pełni funkcję przeciwzbrylającą i wypełniającą.
- Dodawany jest do napojów bezalkoholowych - bez dodatku cukru, do dietetycznych produktów mlecznych, do soków o obniżonej kaloryczności, do deserów, wyrobów cukierniczych, gumy do żucia, dżemów, marmolad, galaretek, a nawet do przetworów zbożowych, do sosów i pieczywa itd
Wartości odżywcze w 100g:
- Wartość energetyczna: 970 kJ/ 233 kcal
- Tłuszcz, w tym: 0 g
- - kwasy tł. nasycone: 0 g
- Węglowodany, w tym: 97 g
- - cukry: 0 g
- - poliole: 97 g
- Błonnik: 0 g
- Białko: 0 g
- Sól: 0g
Maksymalna dzienna dawka izomaltu nie powinna przekraczać 50 g, ponieważ przekroczenie tej dawki może wywołać efekt przeczyszczający. Jednorazowo można spożyć nie więcej niż 20-30g.
Informacja dla alergików: może zawierać gorczycę, orzechy, gluten.Opakowanie produktu:
Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną, co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać, a samo opakowanie jest trwałe - istotne podczas transportu.
- bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna,
- solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku,
- wysoka barierowość, chroniąca produkty przed wpływem czynników zewnętrznych
- czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Nasze opakowania posiadają certyfikat PZH i są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.