Papryka słodka wędzona
Papryka słodka wędzona
- Składniki: papryka słodka wędzona
- Wyróżnia się słodko-ostrym, wyrazistym smakiem
- Kraj pochodzenia: Hiszpania
towar niedostępny
dodaj do przechowalniPapryka słodka wędzona
Papryka to aromatyczna, pikantna przyprawa, która wyróżnia się słodko-ostrym, wyrazistym smakiem i zapachem, pobudzającym kubeczki smakowe. Roślina pierwotnie uprawiana była w Meksyku, dzisiaj znana i lubiana jest na całym świecie.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Termin ważności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Każdy produkt posiada etykietę informującą o dacie przydatności do spożycia, kraju pochodzenia oraz jego składnikach.
Informacje o alergenach:
Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, orzechy i nasiona sezamu.
.Zastosowanie:
- wyrazisty zapach naturalnego dymu wędzarniczego sprawia, że papryka idealnie wzbogaci grillowane potrawy
- paprykę wędzoną używa się w kuchni do pikantnych i wyrazistych dań, które są charakterystyczne dla kuchni hiszpańskiej, węgierskiej, meksykańskiej, a także orientalnej i włoskiej:.
- można ją dodać do marynat mięsnych, a także do gulaszów, warzyw, sałatek, sosów i zup, by uzyskać bardziej charakterystyczny smak.
- dobrze komponuje się z daniami z fasolą, warzywami strączkowymi, cebulą, kukurydzą i kalafiorem.
- nie tylko świetnie smakuje i pachnie, ale również nadaje potrawom charakterystyczny czerwony kolor. Idealnie nadaje się zarówno do potraw gotowanych, jak i smażonych czy pieczonych.
- w medycynie używa się jej na bóle reumatyczne, mięśniowe i nerwobóle
Wartości odżywcze w 100g:
- Wartość energetyczna: 1290 kJ / 311 kcal
- Tłuszcz: 11 g
- - w tym kwasy tł. nasycone: 2,6 g
- Węglowodany, w tym: 16 g
- - cukry: 13,7 g
- Błonnik: 39,5 g
- Białko: 16,5 g
- Sól: 0,03 g
Opakowanie produktu:
Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną, co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać, a samo opakowanie jest trwałe - istotne podczas transportu.
- bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna,
- solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku,
- wysoka barierowość, chroniąca produkty przed wpływem czynników zewnętrznych
- czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Nasze opakowania posiadają certyfikat PZH i są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.