Płatki drożdżowe nieaktywne
Płatki drożdżowe nieaktywne
- Składniki: 100% płatki drożdżowe nieaktywne
- Płatki drożdżowe nieaktywne to produkty, które powstają w wyniku suszenia drożdży po procesie produkcji piwa lub wina
- Kraj pochodzenia surowca: Francja
towar niedostępny
dodaj do przechowalniPłatki drożdżowe nieaktywne
Płatki drożdżowe nieaktywne to produkty, które powstają w wyniku suszenia drożdży po procesie produkcji piwa lub wina. Są to drożdże, które zostały zabite poprzez podgrzanie i nie są już zdolne do fermentacji. Płatki te często są wykorzystywane jako składnik w diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, ponieważ stanowią źródło białka i nie zawierają mięsa ani produktów pochodzenia zwierzęcego. Mogą być dodawane do potraw w celu wzbogacenia ich smaku i wartości odżywczych.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia: Francja
Termin ważności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Każdy produkt posiada etykietę informującą o dacie przydatności do spożycia, kraju pochodzenia oraz jego składnikach.
Informacje o alergenach:
Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, orzechy i nasiona sezamu.
Zastosowanie:
-
Charakterystyka:
Płatki drożdżowe nieaktywne mają wiele właściwości odżywczych.
- Są one dobrym źródłem białka, błonnika, witamin z grupy B (w tym witaminy B12, która jest trudna do znalezienia w produktach roślinnych), a także minerałów, takich jak żelazo, selen i cynk.
- Płatki te mogą pomóc w regulacji poziomu cukru we krwi, obniżeniu poziomu cholesterolu, poprawie stanu skóry i włosów oraz wzmocnieniu układu odpornościowego.
- Ponadto, ze względu na swoje wyjątkowe właściwości smakowe, płatki drożdżowe nieaktywne są popularnym składnikiem w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, dodającym smak i konsystencję do wielu potraw.
Wartości odżywcze w 100g:
- Wartość energetyczna: 1403 kJ/ 335 kcal
- Tłuszcz, w tym: 5 g
- - kwasy tł. nasycone: 0,5 g
- Węglowodany, w tym: 27 g
- - cukry: 2 g
- Błonnik: 20 g
- Białko: 46 g
- Sól: 0,04 g
Opakowanie produktu:
Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną, co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać, a samo opakowanie jest trwałe - istotne podczas transportu.
- bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna,
- solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku,
- wysoka barierowość, chroniąca produkty przed wpływem czynników zewnętrznych
- czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Nasze opakowania posiadają certyfikat PZH i są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.