Orzechy włoskie krokant
Orzechy włoskie krokant
- Składniki: orzechy włoskie krojone prażone
- Jest to mieszanka karmelu i orzechów, która jest prażona na suchej patelni, a następnie kruszona na mniejsze kawałki.
- Kraj pochodzenia: Polska/Ukraina
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOrzechy włoskie krokant
Krokant z orzechów włoskich to odmiana krokantu, w której zamiast migdałów używa się orzechów włoskich. Jest to mieszanka karmelu i orzechów, która jest prażona na suchej patelni, a następnie kruszona na mniejsze kawałki.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia: Polska / Ukraina
Termin ważności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Każdy produkt posiada etykietę informującą o dacie przydatności do spożycia, kraju pochodzenia oraz jego składnikach.
Informacje o alergenach:
Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, orzechy i nasiona sezamu.
Charakterystyka:
Krokant z orzechów włoskich jest stosowany w podobny sposób jak krokant z migdałów lub krokant z orzeszków ziemnych. Dodaje potrawom chrupkości, słodkiego smaku i bogactwa tekstury. Może być używany jako dekoracja lub składnik w wielu różnych przepisach, w tym w wypiekach, deserach lodowych, ciastach, muffinkach, czy nawet w kawie czy herbacie.
Orzechy włoskie są bogate w tłuszcze, białka i składniki odżywcze, takie jak witaminy i minerały, co sprawia, że krokant z orzechów włoskich może być dobrym uzupełnieniem diety. Jednocześnie, tak jak w przypadku innych słodyczy, warto spożywać go w umiarkowanych ilościach.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość odżywcza: 100g
- Wartość energetyczna: 2736 kJ/654 kcal
- Tłuszcz, w tym: 65 g
- - kwasy tł. jednonienasycone: 9 g
- - kwasy tł. wielonienasycone: 47 g
- - kwasy tł. nasycone: 6 g
- Węglowodany, w tym: 14 g
- - cukry: 2,6 g
- Błonnik: 7 g
- Białko: 16 g
- Sól: 0,01 g
Informacje o alergenach:
-
Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, orzechy i nasiona sezamu.
Opakowanie produktu:
Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną, co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać, a samo opakowanie jest trwałe - istotne podczas transportu.
- bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna,
- solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku,
- wysoka barierowość, chroniąca produkty przed wpływem czynników zewnętrznych
- czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Nasze opakowania posiadają certyfikat PZH i są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.