Mąka migdałowa
Mąka migdałowa
- Składniki: 100% zmielone migdały
- Idealnie nadają się do pieczenia
- Kraj produkcji mąki: USA / Hiszpania
- Kraj pochodzenia surowca: USA / Hiszpania
towar niedostępny
dodaj do przechowalniMąka migdałowa
Uwielbiane przez wszystkich migdały są to nasiona migdałowca pospolitego (Prunus dulcis), który pochodzi z Azji Mniejszej i rozprzestrzenił się na wielu kontynentach. Obecnie jednym z największych producentów migdałów są USA. Migdały oraz wytworzona z nich poprzez zmielenie mączka migdałowa, mają wiele cennych właściwości i są sprawdzonym sposobem na mdłości i zgagę w ciąży.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia: USA
Termin ważności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Każdy produkt posiada etykietę informującą o dacie przydatności do spożycia, kraju pochodzenia oraz jego składnikach.
Zastosowanie:
Charakterystyka:
- mąka migdałowa to doskonałe źródło białka, kwasów tłuszczowych oraz magnezu, żelaza i wapnia.
- ze względu na dużą zawartość wapnia, wykazuje korzystny wpływ na kości i stawy.
- mąka migdałowa znalazła zastosowanie w diecie bezglutenowej, wegetariańskiej, diecie paleo czy diecie o niskiej zawartości węglowodanów i nie zawiera glutenu.
- mąka migdałowa jest doskonałym źródłem witaminy E, która jest naturalnym przeciwutleniaczem oraz zawiera witaminy z grupy B: tiaminę, ryboflawinę, niacynę i kwas foliowy
Zastosowanie w kuchni:
- mąka migdałowa jest bardzo aromatyczna i świetnie nadaje się do przygotowania gofrów, babeczek oraz naleśników
- stanowi idealny zamiennik mąki pszennej podczas zagęszczania zup i sosów
- mąkę migdałową można wykorzystać do przyrządzenia panierki
Wartości odżywcze w 100g:
- Wartość energetyczna: 2497 kJ / 604 kcal
- Tłuszcz: 52 g
- - w tym kwasy tł. nasycone: 4,7 g
- Węglowodany, w tym: 7,6 g
- - cukry: 4,9 g
- Błonnik: 13 g
- Białko: 20 g
- Sól: 0,04 g
Opakowanie produktu:
Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną, co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać, a samo opakowanie jest trwałe - istotne podczas transportu.
- bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna,
- solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku,
- wysoka barierowość, chroniąca produkty przed wpływem czynników zewnętrznych
- czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Nasze opakowania posiadają certyfikat PZH i są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.