Orzechy pekan
Orzechy pekan
- Składniki: orzechy pekan
- Pyszna przekąska dla każdego
- Kraj pochodzenia: USA
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOrzechy pekan
Orzesznik jadalny (Carya illinoinensis) zwany także pekanem to gatunek drzewa orzechowatego występujący i uprawiany licznie w południowych stanach Ameryki Północnej. Ok 40% produkcji tego gatunku orzecha pochodzi ze stanu Georgia. Będąc w tej części Ameryki pamiętaj aby spróbować słynnego ciasta pecan pie.
Dawkowanie: Orzechy pekan, ze względu na swoje właściwości, powinny znaleźć się diecie osób w każdym wieku. Spożywać je można w różnej formie. Zaleca się, by jedna porcja zawierała 25 g orzechów pekan i była stosowana:
- jako zdrowa i pożywna przekąska wspierająca prawidłową pracę mózgu
- jako dodatek do deserów, sałatek i sosów,
- do wyrobu nalewki orzechowej,
- dodatek do kremów orzechowych i ciast
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia: USA.
Termin ważności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Każdy produkt posiada etykietę informującą o dacie przydatności do spożycia, kraju pochodzenia oraz jego składnikach.
Zastosowanie:
-
Charakterystyka:
- Orzechy pekan mają charakterystyczny masłowaty posmak i aromat. Stanowią podstawowy składnik słynnych pralinek z Nowego Orleanu, a także ciasta pekanowego (ang. pecan pie) popularnego w środkowo-zachodniej części USA.
- Owoce pekana wyróżniają się dużą zawartością antyoksydantów, największą spośród uprawianych przedstawicieli z rodziny orzechowatych. Antyoksydanty umożliwiają redukcję cholesterolu frakcji LDL w organizmie.
- Spośród najpopularniejszych na rynku 10 gatunków orzechów pekany zawierają największą ilość polifenoli oraz mają najwyższą wartość pojemności antyoksydacyjnej.
- Orzechy te są bogatym źródłem witaminy E i przeciwutleniaczy oraz pomagają zapobiegać chorobom cywilizacyjnym, takim jak: nadciśnienie tętnicze, nadwaga, rak piersi czy prostaty.
Wartości odżywcze w 100g:
- Wartość energetyczna: 2845 kJ/ 691 kcal
- Tłuszcz, w tym: 71,9 g
- - kwasy tł. nasycone: 6,18 g
- Węglowodany, w tym: 13,8 G
- - cukry: 3,9 g
- Błonnik: 9,8 g
- Białko: 9,17 g
- Sól: 0,003 g
Opakowanie produktu:
Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną, co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać, a samo opakowanie jest trwałe - istotne podczas transportu.
- bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna,
- solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku,
- wysoka barierowość, chroniąca produkty przed wpływem czynników zewnętrznych
- czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Nasze opakowania posiadają certyfikat PZH i są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.