Orzechy włoskie
Orzechy włoskie
- Składniki: orzechy włoskie łuskane
- Niezastąpione wsparcie dla uczących się i pracujących umysłowo
- Kraj pochodzenia: Polska / Ukraina
towar niedostępny



Orzechy włoskie
Orzechy włoskie (Juglans regia) znane były już w starożytności. Przypisuje się im nie tylko niezwykły smak, ale również korzystny wpływ na ludzkie zdrowie, samopoczucie i urodę. Są bogatym źródłem błonnika. W 100 gramach zawierają go aż prawie 7 gram, co stanowi około 1/4 dziennego zapotrzebowania. Dzięki wysokiej zawartości błonnika oraz tłuszczu, orzechy włoskie są bardzo sycące. Poprawiają stan włosów, skóry i paznokci, wspomagają układ nerwowy i układ krążenia, obniżają poziom złego cholesterolu itd.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia: Polska
Termin ważności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Każdy produkt posiada etykietę informującą o dacie przydatności do spożycia, kraju pochodzenia oraz jego składnikach.

Zastosowanie:
100 gramów orzechów włoskich dostarcza prawie połowę dziennego zapotrzebowania na fosfor, który wspiera prawidłową pracę mózgu – jest to więc doskonała przekąska dla osób uczących się i pracujących umysłowo.Dawkowanie: Orzechy włoskie, ze względu na swoje właściwości, powinny znaleźć się diecie osób w każdym wieku. Spożywać je można w różnej formie.Zaleca się, by jedna porcja zawierała 25 g orzechów włoskich i była stosowana:
- jako zdrowa i pożywna przekąska wspierająca prawidłową pracę mózgu,
- jako dodatek do deserów, dań, sosów,
- do wyrobu nalewki orzechowej,
- dodatek do kremów orzechowych.

Wartości odżywcze w 100g:
- Wartość odżywcza: 100g
- Wartość energetyczna: 2736 kJ/654 kcal
- Tłuszcz, w tym: 65 g
- - kwasy tł. jednonienasycone: 9 g
- - kwasy tł. wielonienasycone: 47 g
- - kwasy tł. nasycone: 6 g
- Węglowodany, w tym: 14 g
- - cukry: 2,6 g
- Błonnik: 7 g
- Białko: 16 g
- Sól: 0,01 g

Opakowanie produktu:
Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną, co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać, a samo opakowanie jest trwałe - istotne podczas transportu.
- bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna,
- solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku,
- wysoka barierowość, chroniąca produkty przed wpływem czynników zewnętrznych
- czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Nasze opakowania posiadają certyfikat PZH i są dopuszczone do kontaktu z żywnością.


Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.