Mango
Mango
- Składniki: mango liofilizowane
- To soczyste, żółtopomarańczowe owoce są bogate w witaminę C, witaminę A oraz antyoksydanty.
- Kraj pochodzenia surowca:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniMANGO LIOFILIZOWANE
Najlepsza jakość, 100% naturalne
Składniki: mango liofilizowane
Czy wiedziałeś, że popularne mango (Mangifera indica) to owoc pochodzący z południowej Azji, gdzie uprawiany jest od ponad 4000 lat? Mango zostało rozpropagowane na całym świecie dzięki handlowcom i odkrywcom, a obecnie jest uprawiane głównie w Indiach, Chinach, Tajlandii i Meksyku. W 2020 roku Indie były światowym liderem w produkcji mango, dostarczając około 50% globalnych zbiorów tego owocu.
To soczyste, żółtopomarańczowe owoce są bogate w witaminę C, witaminę A oraz antyoksydanty, dzięki czemu wspierają układ odpornościowy i poprawiają kondycję skóry. Mango zawiera również błonnik i cenne minerały, takie jak potas i magnez, co czyni je wyjątkowo wartościowym elementem diety.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia:
Termin ważności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Każdy produkt posiada etykietę informującą o dacie przydatności do spożycia, kraju pochodzenia oraz jego składnikach.
Informacje o alergenach:
Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, orzechy i nasiona sezamu.
Zastosowanie:
Charakterystyka:
- Liofilizowane mango to prawdziwe bogactwo witaminy A, wspierającej zdrowie skóry oraz prawidłowe widzenie. Owoc ten zawiera również duże ilości witaminy C, która wzmacnia układ odpornościowy i dodaje energii.
- Mango jest naturalnym źródłem antyoksydantów, takich jak beta-karoten, które pomagają chronić komórki przed stresem oksydacyjnym.
- Owoc ten dostarcza także błonnika, wspierając trawienie i utrzymanie zdrowej masy ciała, a dzięki zawartości potasu pomaga w regulacji ciśnienia krwi i pracy serca.
Zastosowanie:
- idealne jako słodka, energetyczna przekąska
- jako wsad do naleśników i gofrów
- do dekoracji w cukiernictwie
- dodatek do wyrabianej czekolady, lodów oraz owsianek i musli
Informacje dodatkowe
Produkt nie zawiera GMO, nie zawiera substancji alergennych, bez konserwantów.
Produkty liofilizowane są wysoce higroskopijne. Po otwarciu opakowania z liofilizatem, w celu dalszego przechowywania pozostałego w opakowaniu produktu należy takie opakowanie szczelnie zamknąć, chroniąc przed dostępem powietrza i wilgoci.
Nasze liofilizaty pakowane są w ekologiczne i estetyczne słoiki, które po wykorzystaniu liofilizatów można wielokrotnie wykorzystać.
Wartości odżywcze w 100g:
- wartość energetyczna: 1501 kJ/355 kcal
- tłuszcze: 1,5 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,5 g
- węglowodany: 78 g; w tym cukry: 76 g
- błonnik: 9,2 g
- białko: 2,6 g
- sól: 0,03 g
Opakowanie produktu:
Produkt pakowany jest w słoik z wieczkiem typu twist-off, co pozwala na zachowanie długiej świeżości i jest w pełni ekologiczne.
- bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna,
- czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Nasze opakowania posiadają certyfikat PZH i są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.