Banany
Banany
- Składniki: banany liofilizowane plastry
- banan liofilizowany jest lekki, chrupiący i łatwy do przechowywania, a jednocześnie zachowuje większość wartości odżywczych i smakowych bananów
- Kraj pochodzenia surowca: Kostaryka / Ekwador / Kolumbia
towar niedostępny
dodaj do przechowalniBanany liofilizowane plastry
Banany są bogatym źródłem składników odżywczych i posiadają wiele korzystnych właściwości dla zdrowia.
Pochodzą głównie z obszaru Azji Południowo-Wschodniej, w tym z terenów dzisiejszych krajów Indonezji, Malezji i Filipin. Prawdopodobnie już w starożytności banany były uprawiane w Indiach, a następnie dotarły na Bliski Wschód i do Afryki.
Obecnie banany są uprawiane w wielu krajach tropikalnych na całym świecie, w tym w Ameryce Południowej, Środkowej i Północnej, na Karaibach, w Afryce, Azji i Oceanii. Największymi producentami bananów na świecie są kraje Ameryki Łacińskiej, w tym Ekwador, Kolumbia, Kostaryka i Honduras.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia: Kostaryka / Ekwador / Kolumbia
Termin ważności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Każdy produkt posiada etykietę informującą o dacie przydatności do spożycia, kraju pochodzenia oraz jego składnikach.
Informacje o alergenach:
Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, orzechy i nasiona sezamu.
Zastosowanie:
Charakterystyka:
-
Banan liofilizowany to rodzaj przetworzonej żywności, w której owoce bananów są zamrażane i poddawane procesowi suszenia metodą liofilizacji, czyli sublimacji, czyli procesowi suszenia, w którym lód zostaje usunięty z produktu przez sublimację w warunkach obniżonego ciśnienia.
Proces ten pozwala na usunięcie wody z produktu zachowując większość wartości odżywczych, koloru, smaku oraz zapachu owoców. Dzięki temu banan liofilizowany jest lekki, chrupiący i łatwy do przechowywania, a jednocześnie zachowuje większość wartości odżywczych i smakowych bananów.
Źródło witamin i minerałów - Banany są bogate w witaminy C, B6, A oraz minerały, takie jak potas, magnez i miedź.
Wspierają układ trawienny - Banany zawierają błonnik, który wspiera trawienie i reguluje funkcjonowanie jelit. Ponadto, banany są bogate w frukto-oligosacharydy (FOS), które stanowią pożywienie dla korzystnych bakterii jelitowych.
Zwiększają energię - Banany są bogate w węglowodany, które dostarczają energii organizmowi. Ponadto, banany zawierają naturalne cukry, takie jak fruktoza i glukoza, które zapewniają szybką dawkę energii.
Zastosowanie:
- idealne jako słodka, energetyczna przekąska
- jako wsad do naleśników i gofrów
- do dekoracji w cukiernictwie
- dodatek do wyrabianej czekolady, lodów oraz owsianek i musli
Produkt nie zawiera GMO, nie zawiera substancji alergennych, bez konserwantów.
Produkty liofilizowane są wysoce higroskopijne. Po otwarciu opakowania z liofilizatem, w celu dalszego przechowywania pozostałego w opakowaniu produktu należy takie opakowanie szczelnie zamknąć, chroniąc przed dostępem powietrza i wilgoci.
Nasze liofilizaty pakowane są w ekologiczne i estetyczne słoiki, które po wykorzystaniu liofilizatów można wielokrotnie wykorzystać.
Wartości odżywcze w 100g:
- Wartość energetyczna: 1543 kJ/ 364 kcal
- tłuszcze: 0,6 g;
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- węglowodany: 85 g;
- w tym cukry: 60,7 g
- błonnik: 7,6 g
- białko: 4,7 g
- sól: 0 g
Opakowanie produktu:
Produkt pakowany jest w słoik z wieczkiem typu twist-off, co pozwala na zachowanie długiej świeżości i jest w pełni ekologiczne, a po wykorzystaniu naszego kremu słoik można ponownie wykorzystać.
- bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna,
- czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Nasze opakowania posiadają certyfikat PZH i są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.