Czubryca czerwona
Czubryca czerwona
- Składniki: sól, kaszka kukurydziana, cząber, cukier, marchew, papryka słodka, czosnek, tymianek, majeranek, papryka ostra, cebula, pasternak, barwnik naturalny: papryka
- Najlepsza mieszanka do dań kuchni bałkańskiej
- Czubrycę z powodzeniem można wykorzystać jako klasyczną panierkę
- Kraj pochodzenia: Polska
towar niedostępny
dodaj do przechowalniCzubryca czerwona
Jest to jedna z grona obowiązkowych przypraw w bułgarskiej kuchni. Znakomicie nadaje się do zup oraz potraw z rożna i grilla, a jej podstawowy składnik to cząber oraz sól.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia: Polska
Termin ważności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Każdy produkt posiada etykietę informującą o dacie przydatności do spożycia, kraju pochodzenia oraz jego składnikach.
Zastosowanie:
Zastosowanie w kuchni:
- Stosuje się najczęściej do potraw mięsnych, zwłaszcza z drobiu, wieprzowiny i baraniny.
- Szczególnie polecana jest do przyprawiania warzyw strączkowych. Pozwala nadać daniom pikantny, bardzo wyrazisty smak.
- Gdy do czubrycy dodamy olej NaturOil, otrzymamy aromatyczną pastę. Przyprawę stosujemy w rozsądnych ilościach, ze względu na jej intensywny smak i aromat.
Charakterystyka:
- Głównym składnikiem każdego rodzaju czubrycy (zielonej, żółtej, czerwonej) jest cząber górski, który jest rośliną bogatą w żywice, garbniki, flawonoidy, witaminy z grupy A i B
- Czubryca oraz wyciągi z cząbru górskiego mogą być przydatne w leczeniu bólu gardła, zapalenia pęcherza moczowego lub wymiotów i biegunki.
- Dzięki olejkom eterycznym czubryca pomaga w zwalczaniu bakterii oraz grzybów
Wartości odżywcze w 100g:
- Wartość energetyczna: 978 kJ / 232 kcal
- Tłuszcz: 2,59 g
- - w tym kwasy tł. nasycone: 0,58 g
- Węglowodany, w tym: 42,69 g
- - cukry: 11,13 g
- Błonnik: 10,38 g
- Białko: 4,31 g
- Sól: 36,83 g
Opakowanie produktu:
Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną, co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać, a samo opakowanie jest trwałe - istotne podczas transportu.
- bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna,
- solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku,
- wysoka barierowość, chroniąca produkty przed wpływem czynników zewnętrznych
- czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Nasze opakowania posiadają certyfikat PZH i są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.