Jagody
Jagody
- Składniki: jagody liofilizowane całe
- jagody liofilizowane są bogate w antyoksydanty, które pomagają chronić organizm przed szkodliwymi wolnymi rodnikami i zapobiegają starzeniu się komórek.
- Kraj pochodzenia surowca: Polska/ Ukraina / Kanada
towar niedostępny
dodaj do przechowalniJagody liofilizowane plastry
Jagody liofilizowane to produkt spożywczy otrzymywany przez poddanie jagód procesowi liofilizacji, który polega na zamrożeniu jagód, a następnie usunięciu wody przez sublimację. Dzięki temu procesowi jagody liofilizowane zachowują większość wartości odżywczych, smaku i aromatu świeżych jagód.Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia: Polska/ Ukraina / Kanada
Termin ważności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Każdy produkt posiada etykietę informującą o dacie przydatności do spożycia, kraju pochodzenia oraz jego składnikach.
Informacje o alergenach:
Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, orzechy i nasiona sezamu.
Zastosowanie:
Charakterystyka:
-
Oto kilka właściwości jagód liofilizowanych:
-
Źródło antyoksydantów - Jagody liofilizowane są bogate w antyoksydanty, które pomagają chronić organizm przed szkodliwymi wolnymi rodnikami i zapobiegają starzeniu się komórek.
-
Wspiera system immunologiczny - Jagody liofilizowane zawierają witaminę C, która pomaga wzmocnić układ odpornościowy i zapobiega chorobom.
-
Źródło błonnika - Jagody liofilizowane są bogate w błonnik, który pomaga w utrzymaniu regularności jelitowej i może pomóc w obniżeniu poziomu cholesterolu we krwi.
-
Wspiera zdrowie serca - Jagody liofilizowane są źródłem potasu, który jest ważny dla zdrowia serca i układu krążenia.
-
Źródło witamin i minerałów - Jagody liofilizowane są źródłem witaminy A, C, E i K oraz minerałów, takich jak miedź, mangan i żelazo.
-
Wspomaga zdrowie mózgu - Jagody liofilizowane zawierają flawonoidy, które pomagają poprawić pamięć i koncentrację oraz zapobiegają chorobie Alzheimera.
-
Zastosowanie:
- idealne jako słodka, energetyczna przekąska
- jako wsad do naleśników i gofrów
- do dekoracji w cukiernictwie
- dodatek do wyrabianej czekolady, lodów oraz owsianek i musli
Produkt nie zawiera GMO, nie zawiera substancji alergennych, bez konserwantów.
Produkty liofilizowane są wysoce higroskopijne. Po otwarciu opakowania z liofilizatem, w celu dalszego przechowywania pozostałego w opakowaniu produktu należy takie opakowanie szczelnie zamknąć, chroniąc przed dostępem powietrza i wilgoci.
Nasze liofilizaty pakowane są w ekologiczne i estetyczne słoiki, które po wykorzystaniu liofilizatów można wielokrotnie wykorzystać.
Wartości odżywcze w 100g:
- Wartość energetyczna: 1476 kJ/ 350 kcal
- tłuszcze: 1,8 g;
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
- węglowodany: 72 g;
- w tym cukry: 60 g
- błonnik: 14 g
- białko: 4,2 g
- sól: 0,02 g
Opakowanie produktu:
Produkt pakowany jest w słoik z wieczkiem typu twist-off, co pozwala na zachowanie długiej świeżości i jest w pełni ekologiczne, a po wykorzystaniu naszego kremu słoik można ponownie wykorzystać.
- bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna,
- czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Nasze opakowania posiadają certyfikat PZH i są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.