Darmowa wysyłka
Napisz do nas: sklep@naturini.pl Zadzwoń: 504099989
do kasy suma: 0,00 zł

Mąka kokosowa

Mąka kokosowa

Cena: 9,00 zł 9.00
  • Składniki: 100% odtłuszczonego miąższu kokosa
  • Idealnie nadają się do pieczenia
  • Kraj produkcji mąki: Polska
  • Kraj pochodzenia surowca: Indonezja


ilość szt.
Zyskujesz 4 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Opis
Mąka kokosowa Naturini

Mąka kokosowa

Kokos właściwy pochodzi z południowo-wschodniej Azji. Obecnie jest najczęściej występującą palmą, gdyż rośnie wzdłuż wszystkich tropikalnych brzegów morskich. Miąższ orzecha jest biały i mięsisty, jadalny na surowo lub wysuszony po ugotowaniu. Znalazł zastosowanie w lecznictwie, kosmetyce i kuchni. Mąkę kokosową uzyskuje się po odtłuszczeniu i zmieleniu wspomnianego miąższu. Ma biały kolor oraz delikatny zapach i posmak kokosa. Nie jest słodka dlatego z powodzeniem można zastąpić nią inne rodzaje mąki z uwzględnieniem jej specyficznych wymagań.

Olej kokosowy NaturOil posiada liczne właściwości prozdrowotne - dostępny także w naszej ofercie.

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Kraj produkcji mąki: Polska

Kraj pochodzenia surowca: Indonezja

Termin ważności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.

Każdy produkt posiada etykietę informującą o dacie przydatności do spożycia, kraju pochodzenia oraz jego składnikach.

Mąka kokosowa doypack Naturini

Zastosowanie:

Zastosowanie w diecie bezglutenowej, wegetariańskiej, diecie paleo czy diecie o niskiej zawartości węglowodanów:

  • Warto nią zastępować część mąki pszennej użytej w przepisie. 10-20% to ilość, która nie wpłynie negatywnie na konsystencję całej mąki przewidzianej do gotowania czy pieczenia.
  • Do pieczenia ciast, naleśników, chleba pamiętając, że silnie wiąże wilgoć, dlatego w przygotowaniu powinniśmy użyć dwa razy więcej płynu, niż w wersji z mąką pszenną
  • Jako panierka np. do smażonych ryb
  • Zagęstnik do zup i sosów
  • Błonnikowy dodatek do zdrowych koktajli lub mlecznych śniadań
  • Kruszonka do różnego rodzaju deserów
  • Kulki mocy lub chlebki bananowe

Charakterystyka:

  • Mąka kokosowa nie zawiera glutenu dlatego jest świetną alternatywą mąki zbożowej dla osób będących na diecie bezglutenowej
  • Doskonałe źródło błonnika pokarmowego. Posiada go o wiele więcej niż inne mąki zbożowe. Błonnik pomaga regulować poziom cholesterolu i cukru we krwi. Reguluje wydzielanie glukozy do krwi, zapobiegając jej nagłym wahaniom Na długo utrzymuję uczucie sytości i usprawnia rytm wypróżnień. Ponadto pomaga w usuwaniu toksyn z organizmu. Najnowsze badania dowiodły, że błonnik ma korzystne działanie w prewencji nowotworów przewodu pokarmowego, a szczególnie jelita grubego.
  • Posiada niski indeks glikemiczny, ponieważ zawiera bardzo małą ilość węglowodanów łatwo przyswajalnych które są główną przyczyną chorób cywilizacyjnych, jak insulino-odporność, cukrzyca i otyłość.
  • Wpływa na przyspieszenie tempa metabolizmu i działa przeciwwirusowo i przeciwgrzybiczo dzięki obecności średniołańcuchowych nasyconych kwasów tłuszczowych MCT.
  • Mąka polecana jest cukrzykom i osobom mającym problemy z gospodarką węglowodanową oraz odchudzającym się, ponieważ unormowany poziom insuliny we krwi sprzyja spalaniu tkanki tłuszczowej.
  • Zawiera dużo białka, podstawowego budulca organizmu człowieka
  • Regularne spożywanie mąki kokosowej zmniejsza ryzyko chorób układu krążenia i zawału serca, a także wspiera działanie układu odpornościowego.
  • Zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworu okrężnicy;
Dziewczyny Naturini z kózką

Wartości odżywcze w 100g:

  • Wartość energetyczna: 1326 kJ / 312 kcal
  • Tłuszcz: 11,5 g
  • - w tym kwasy tł. nasycone: 9,5 g
  • Węglowodany, w tym: 21,4 g
  • - cukry: 5 g
  • Błonnik: 40,2 g
  • Białko: 17,8 g
  • Sól: 0,00 g
Informacja dla alergików: może zawierać gorczycę, orzechy, gluten.
Doypacki w Naturini

Opakowanie produktu:

Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną, co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać, a samo opakowanie jest trwałe - istotne podczas transportu.

  • bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna,
  • solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku,
  • wysoka barierowość, chroniąca produkty przed wpływem czynników zewnętrznych
  • czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.

Nasze opakowania posiadają certyfikat PZH i są dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Kraj wysyłki:
Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl