Borówki
Borówki
- Składniki: borówki amerykańskie liofilizowane całe
- składniki odżywcze obecne w borówkach amerykańskich, takie jak antocyjany i flawonoidy, mogą pomóc w obniżeniu ciśnienia krwi i poprawie krążenia.
- Kraj pochodzenia surowca: Polska
towar niedostępny



Borówki amerykańskie liofilizowane
Borówki liofilizowane to owoce, który zostały poddane procesowi liofilizacji, czyli suszenia przez sublimację. Proces ten polega na zamrożeniu produktu, a następnie usunięciu wody z zamrożonego stanu przez podgrzewanie go w próżni, dzięki czemu woda zamienia się bezpośrednio w parę i jest usuwana z produktu.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia: Polska
Termin ważności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Informacje o alergenach:
Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, orzechy i nasiona sezamu.

Zastosowanie:
Charakterystyka borówek:
- Wysoka zawartość antyoksydantów: Borówki amerykańskie są bogate w antyoksydanty, takie jak antocyjany, flawonoidy, witamina C i witamina E. Antyoksydanty pomagają zwalczać działanie wolnych rodników w organizmie, które mogą prowadzić do stresu oksydacyjnego i uszkodzeń komórek.
- Korzystne dla układu sercowo-naczyniowego: Składniki odżywcze obecne w borówkach amerykańskich, takie jak antocyjany i flawonoidy, mogą pomóc w obniżeniu ciśnienia krwi, poprawie krążenia, zmniejszeniu ryzyka wystąpienia zakrzepów krwi i zapobieganiu uszkodzeniom naczyń krwionośnych.
- Poprawa funkcji mózgu: Borówki amerykańskie są uważane za "super żywność" dla mózgu. Składniki bioaktywne w tych owocach, takie jak antocyjany, mogą poprawić funkcje poznawcze, pamięć, koncentrację i zdolność uczenia się. Badania sugerują również
Zastosowanie:
- idealne jako słodka, energetyczna przekąska
- jako wsad do naleśników i gofrów
- do dekoracji w cukiernictwie
- dodatek do wyrabianej czekolady, lodów oraz owsianek i musli
Produkt nie zawiera GMO, nie zawiera substancji alergennych, bez konserwantów.
Produkty liofilizowane są wysoce higroskopijne. Po otwarciu opakowania z liofilizatem, w celu dalszego przechowywania pozostałego w opakowaniu produktu należy takie opakowanie szczelnie zamknąć, chroniąc przed dostępem powietrza i wilgoci.
Nasze liofilizaty pakowane są w ekologiczne i estetyczne słoiki, które po wykorzystaniu liofilizatów można wielokrotnie wykorzystać.

Wartości odżywcze w 100g:
- wartość energetyczna: 1476 kJ/350 kcal
- tłuszcze: 1,8 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
- węglowodany: 72 g; w tym cukry: 60 g
- błonnik: 14 g
- białko: 4,2 g
- sól: 0,02 g

Opakowanie produktu:
Produkt pakowany jest w słoik z wieczkiem typu twist-off, co pozwala na zachowanie długiej świeżości i jest w pełni ekologiczne, a po wykorzystaniu naszego kremu słoik można ponownie wykorzystać.
- bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna,
- czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Nasze opakowania posiadają certyfikat PZH i są dopuszczone do kontaktu z żywnością.


Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.